Om je vingers bij af te likken deze Italiaanse kip uit de oven. Ik hou ontzettend van Italiaans eten. Wat is Italië toch een heerlijk land. De mooie plekken, lieve mensen en vooral natuurlijk de Italiaanse keuken. Je kunt ook eigenlijk nooit genoeg pasta recepten hebben. Vandaag deel ik met jullie mijn favorietje! Het is een makkelijk recept en elke keer weer smullen als dit op tafel staat!
Nodig (4 personen):
- 4 kipfilets
- 3 eetlepels boter (mag gewoon vloeibare zijn)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Snufje Chili peper vlokken gemalen
- 1 glas witte wijn
- 200 gram crème fraiche
- 80 gram zongedroogde tomaatjes uit olie uitgelekt en fijngesneden.
- 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas ( bijvoorbeeld grana pardano)
- 1 theelepel verse Tijm, rozemarijn & oregano
- Basilicum (eventueel als garnering)
- Zout & gemalen peper
- Tagliatelle
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de kipfilets in met peper & zout.
- Smelt 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan.
- Schroei de kipfilets even aan beide kanten dicht en goudbruin. Ongeveer 2-3 minuutjes per kant.
- Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord.
- Dan smelt je in dezelfde pan nog de resterende eetlepel boter op laag vuur.
- Bak hierin de geperste teentjes knoflook, de verse kruiden, Chili peper vlokken, 1-2 minuutjes.
- Roer dan de wijn, crème fraiche, zongedroogde tomaatjes en de kaas erdoor.
- Laat dit lekker sudderen op laag vuur tot de saus wat dikker word.
- Doe de kip in een ovenschaal, schep hier overheen de saus en zet in de oven ongeveer 25 minuutjes.
- Maak intussen de tagliatelle volgens de verpakking. Serveer met rucola en garneer met wat verse basilicum.
Smullen!!!!!
Lekkerrrrrrr
morgen een eter erbij en moest gelijk aan dit recept denken. Zooooooooo lekker