Oooeh.. Heerlijk die combinatie witte chocolade met citroen. Een match made in heaven als je het mij vraagt! Het leuke van fudge is dat je eindeloos kan combineren met allerlei ingredienten en het echt super makkelijk is om te maken. En geloof me, deze is echt to die for. Maar wees gewaarschuwd, je blijft er echt van eten!
Nodig:
- 500 gram witte chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 citroen
- 100 gram geraspte kokos
Doen:
- Snij de chocolade in kleine blokjes en doe ze in een steelpannetje.
- Voeg de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe en verwarm dit al roerende tot de chocolade gesmolten is en alles goed gemengd is.
- Was de citroen en rasp deze en voeg de citroenrasp toe aan het pannetje.
- Snij de citroen door de helft en knijp van een halve citroen het sap eruit en voeg dit ook toe.
- Bekleed een ovenschaal of brownievorm met bakpapier.
- Giet het mengsel hier in.
- Strooi de kokos over de fudge en zet de vorm ongeveer 5 uur in de koelkast.
- Snij de plak fudge in kleine vierkantjes en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.