Pasta pesto rosso met kip

Het is wel weer eens tijd voor een lekker, snel en makkelijk eenpansgerecht. Met slechts enkele ingrediƫnten heb je deze pasta pesto rosso in een handomdraai op tafel staan. Smullen gegarandeerd!

Nodig: 2 personen

  • 200 gram sperziebonen
  • 140 gram penne pasta
  • 2 kipfilets
  • Een flinke halve theelepel paprikapoeder
  • 3 tomaten
  • 15 gram rode pesto
  • 60 ml kookroom
  • Peper

Doen:

  1. Snijd de puntjes van de sperziebonen en halveer ze.
  2. Kook de de boontjes ongeveer in 5 minuten beetgaar.
  3. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en spoel met koud water af.
  4. Snij de kipfilet in stukjes en kruid ze met de paprikapoeder en de peper.
  5. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de stukjes kipfilet rondom bruin en gaar.
  6. Snij de tomatenblokjes grove stukken.
  7. Voeg de sperziebonen bij de kipfilet.
  8. Meng de pesto met de room en voeg dit aan de kip en bonen toe.
  9. Voeg nu ook de tomaten en de pasta penne toe en schep dit even goed door elkaar.
  10. Verwarm alles nog even op laag vuur door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *