Dadel walnoten bites

YUM! Bij deze dadels walnoten bites loopt het water je in de mond. Super lekker! Het is een No-bake recept en makkelijk en snel te maken. Hoeft alleen maar even in koelkast op te stijven en komt er dus geen oven aan te pas. Lekker als snacky, tussendoortje, bij de koffie of als traktatie! Wel even in kleine bites snijden want machtig is hij wel.

Nodig:

  • 250 gram dadels
  • 250 gram roomboter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 rol koekjes (Maria bisquitjes of digestive)
  • 1 ei
  • 60 gram walnoten
  • 3 eetlepels (dadel) stroop
  • Handje geraspte kokos

Doen:

  1. Snijd de dadels open en verwijder de pit en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  2. Hak de walnoten grof
  3. Hak de koekjes ook in grove stukjes, dat kun je ook doen door de koekjes in een zipp zak te doen en ze dan fijn te knijpen.
  4. Doe de boter en de bruine basterdsuiker in een pannetje en laat het smelten op laag vuur.
  5. Breek het ei er boven en roer direct door de boter en de suiker.
  6. Schep dan ook de dadels, walnoten en de koekjes door het suikerboter mengsel.
  7. Vet een taartvorm in met boter of bakspray. Ik gebruikte een rechthoekige quichevorm, maar een ronde of vierkante springvorm kan ook prima.
  8. Doe het dadel-notenmengsel in de vorm, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan.
  9. Besmeer de bovenkant in met (dadel) stroop en bestrooi met de kokos.
  10. Zet de dadel-noten taart in de koelkast en laat hem een paar uur (liefst een nachtje) opstijven.
  11. Snijd in kleine puntjes of blokjes, want machtig is het wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *