De geroosterde tomaatjes zijn ideaal voor bij de bbq of lekker met een aardappeltje en stukje vlees. En dan die geur uit de oven! Oooh man.. dan ruikt zo lekker. Ze zijn echt heel makkelijk te maken ook op de bbq en gegarandeerd smullen.
Nodig:
- Ongeveer 10 á 12 Roma tomaten
- 50 ml Olijfolie
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 teentjes geperst knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel suiker
- Grof gemalen Peper & ZeeZout
- Verse Rozemarijn
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was en halveer de tomaten.
- Doe ik een kom de olijfolie en voeg een snufje zout, italiaanse kruiden, Rozemarijn, suiker en lekker wat grof gemalen peper toe.
- Pers de teentjes knoflook erbij en het gesnipperde sjalotje en roer dit door elkaar.
- Doe de halve tomaten erbij en hussel dit even door elkaar.
- Laat dit het liefst (als je de tijd hebt) even een uurtje marineren.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de halve tomaten en verdeel er met een lepeltje nog wat kruidenolie/marinade over.
- Schuif de plaat in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 35 minuutjes tot ze zacht en sappig zijn.
- Kan ook het rooster van de bbq, even bekleden met aluminiumfolie.
- Laat ze eventjes iets afkoelen en bon a petit!