Op deze heerlijke zonnige dag. Makkelijke, snelle, maar oooh zo lekkere toetjes! Wie houd er niet van. Deze mango mousse heb je in een zucht en een …. nou ja, je weet wel, Heel snel klaar dus! De meeste tijd zit in het opstijven, maar je kunt het makkelijk een dag van te voren maken. Verdeel ze over leuke glaasjes en je hebt een super gezellig, luchtig, fris dessert.
Nodig: 6 personen
- 2 grote mango’s
- 6 eetlepels suiker
- 1 eiwit
- 2 gelatineblaadjes
- 200 ml slagroom
- Een handje pistache nootjes voor garnering
Verder nodig: een staafmixer
Doen:
- Snij de mango’s en doe al het vruchtvlees in een kom. Twijfel je over hoe je een mango het beste kunt snijden? Op YouTube staan een aantal turorials hoe makkelijk je dat kan doen.
- Pureer ze met een staafmixer tot het glad is.
- Voeg nu de suiker toe en meng dit goed door elkaar.
- Proef even of het zoet genoeg is, dat kan per mango nog wel eens verschillen, en kun je altijd nog wat suiker toevoegen.
- Klop nu het eiwit schuimig en doe de suiker erbij en klop vervolgens tot het eiwit helemaal stijf is.
- Doe de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water, laat 5 minuten weken.
- Knijp ze vervolgens uit. En doe ze in een steelpannetje met 2 eetlepels heet water (laat het niet koken) en los ze op.
- Zodra ze opgelost zijn roer je het door de mango puree.
- Klop de slagroom tot zachte pieken (niet te stijf)
- Roer 4 eetlepels slagroom door de mango puree en roer dan de rest er door heen, roer dit goed door elkaar.
- Nu mag het eiwit er bij. Dat doe je doormiddel van vouwen. Niet te hard roeren, maar met een lepel ‘vouw’ je als ware het eiwit er doorheen.
- Verdeel de mousse over 6 glazen en zet ze ongeveer 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel vlak voor het serveren gehakte pistache nootjes erover. Wacht daar mee tot het laatste moment, dan blijven ze lekker knapperig.