Jalapeno gehaktballetjes

Weeeekend!! Tijd voor een borrel! En hoe leuk een gezellig borrelplankje met moederdag. Daar mogen deze pittige jalapeno gehaktballetjes niet aan ontbreken. Je kunt ze zowel koud als warm eten.

Nodig: 20 balletjes

  • 500 gram gehakt
  • Jalapeno schijfjes uit potje fijn gesneden (hoe meer hoe pittiger)
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 grote teen knoflook geperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels mosterd
  • Peper en Zout
  • Handje paneermeel
  • 75 gram geraspte cheddar
  • Bloem
  • Olie en roomboter
  • Eventueel wat cheddar en bieslook als garnering

Doen;

  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar, behalve de bloem, olie en roomboter.
  2. Draai er ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van.
  3. Rol de balletjes even één voor één door de bloem.
  4. Verhit in een koekenpan of hapjespan een scheutje olie en een flinke klont roomboter.
  5. Bak de gehaktballetjes hierin op matig vuur in een minuut of 15-20 bruin en gaar.
  6. Garneer voor het opdienen eventueel nog met wat bieslook en cheddar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *