Weeeekend!! Tijd voor een borrel! En hoe leuk een gezellig borrelplankje met moederdag. Daar mogen deze pittige jalapeno gehaktballetjes niet aan ontbreken. Je kunt ze zowel koud als warm eten.
Nodig: 20 balletjes
- 500 gram gehakt
- Jalapeno schijfjes uit potje fijn gesneden (hoe meer hoe pittiger)
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 grote teen knoflook geperst
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels mosterd
- Peper en Zout
- Handje paneermeel
- 75 gram geraspte cheddar
- Bloem
- Olie en roomboter
- Eventueel wat cheddar en bieslook als garnering
Doen;
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar, behalve de bloem, olie en roomboter.
- Draai er ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van.
- Rol de balletjes even één voor één door de bloem.
- Verhit in een koekenpan of hapjespan een scheutje olie en een flinke klont roomboter.
- Bak de gehaktballetjes hierin op matig vuur in een minuut of 15-20 bruin en gaar.
- Garneer voor het opdienen eventueel nog met wat bieslook en cheddar.