Yum! Deze kwarkbol is lekker eens wat anders als ontbijt, lunch of bij de high tea. Eet je hem vers en een beetje lauwwarm, dan is hij op zijn lekkerst!
Nodig:
- 250 gram bloem
- 250 gram volle Franse kwark
- 2 eieren
- 40 gram fijne kristalsuiker
- 10 gram zonnebloemolie
- 10 gram bakpoeder
- 175 gram rozijnen
- 8 gram vanillesuiker
- 5 gram zout
Verder nodig:
- Springvorm met diameter 20 cm
- Fijne kristalsuiker
- Klontje roomboter
Doen:
- Doe de rozijnen in een kom en schenk er warm water over en laat ze een half uurtje wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Zeef de bloem en de bakpoeder en doe dit in een ruime kom samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, eieren, kwark, zonnebloemolie en het zout.
- Kneed dit met de hand of mixer met deeghaken goed door elkaar.
- Voeg de gewelde, uitgelekte rozijnen toe en meng deze ook goed door het deeg tot ze goed verdeeld zijn.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier of alleen de bodem en vet de randen in met wat boter.
- Leg het deeg in de vorm
- Del af met folie of een schone theedoek en laat het deeg even 20 minuutjes rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder warmte)
- Zet de kwarkbol in de oven en bak deze in 40 minuten gaar.
- Verwijder de springvorm en leg de kwarkbol op een rooster. En laat iets afkoelen..
- Smelt het klontje boter en bestrijk de bovenkant van de kwarkbol in met een kwastje.
- Strooi hier vervolgens wat kristalsuiker overheen.