Kwarkbol

Yum! Deze kwarkbol is lekker eens wat anders als ontbijt, lunch of bij de high tea. Eet je hem vers en een beetje lauwwarm, dan is hij op zijn lekkerst!

Nodig:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram volle Franse kwark
  • 2 eieren
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram zonnebloemolie
  • 10 gram bakpoeder
  • 175 gram rozijnen
  • 8 gram vanillesuiker
  • 5 gram zout

Verder nodig:

  • Springvorm met diameter 20 cm
  • Fijne kristalsuiker
  • Klontje roomboter

Doen:

  1. Doe de rozijnen in een kom en schenk er warm water over en laat ze een half uurtje wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Zeef de bloem en de bakpoeder en doe dit in een ruime kom samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, eieren, kwark, zonnebloemolie en het zout.
  3. Kneed dit met de hand of mixer met deeghaken goed door elkaar.
  4. Voeg de gewelde, uitgelekte rozijnen toe en meng deze ook goed door het deeg tot ze goed verdeeld zijn.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier of alleen de bodem en vet de randen in met wat boter.
  6. Leg het deeg in de vorm
  7. Del af met folie of een schone theedoek en laat het deeg even 20 minuutjes rusten.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder warmte)
  9. Zet de kwarkbol in de oven en bak deze in 40 minuten gaar.
  10. Verwijder de springvorm en leg de kwarkbol op een rooster. En laat iets afkoelen..
  11. Smelt het klontje boter en bestrijk de bovenkant van de kwarkbol in met een kwastje.
  12. Strooi hier vervolgens wat kristalsuiker overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *