Burrata, perzik & Seranoham salade

Mensen, wat een heerlijk weer vandaag! Wat boffen we nog met deze mooie laatste zomerdagen. Steek de Bbq nog een keer lekker aan, en maak daarbij deze super lekkere frisse salade. Echt een gevalletje, Less is More! Met maar weinig ingrediënten zet je deze frisse salade met burrata, perzik en seranoham in een handomdraai op tafel. Gewoon lekker bij de Bbq of met wat stokbrood of toast als lichte maaltijd.

Nodig: 2 personen

  • 1 bol burrata
  • 3 á 4 perziken (verse)
  • Ongeveer 150 gram serano ham
  • Zeezout en grof gemalen peper
  • Paar drupjes olijfolie extra vierge
  • Paar blaadjes basilicum
  • En wat verse tijm

Doen:

  1. Halveer de perziken en verwijder de pit
  2. Snij de perziken in partjes
  3. Neem 2 borden en verdeel hierover de partjes perzik en maak van de serano ham soort roosjes en verdeel deze ook over de 2 borden tot ze beide bedekt zijn.
  4. Verdeel nu kloddertjes burrata over de 2 borden en strooi hierover wat grove peper en zeezout.
  5. Druppel wat olijfolie extra vierge over de kloddertjes burrata.
  6. En strooi er wat Tijm overheen.
  7. Garneer tot slot met wat verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *