Wentelteefjes wekt wat herinneringen op uit mijn jeugd. Vroeger als we op woensdagmiddag uit school vrij waren of in het weekend, dan werden ik en mijn zussen regelmatig verwend met lekkere wentelteefjes. Dat was natuurlijk altijd een feestje! Van oorsprong werden wentelteefjes gemaakt van oud brood, nog net niet beschimmeld en het liefst wit. Maar je kunt eindeloos variƫren met dit recept. Krenten rozijnen brood, suikerbrood bijvoorbeeld of paasstol die strakjes misschien overblijft. Maar deze keer maakte ik een variant met beschuitbollen. En deze pindakaas lover heeft er een extraatje aan toegevoegd met pindakaas en banaan, Top combi als je het mij vraagt.
Nodig: 2 stuks
- 2 beschuitbollen
- 2 Eetlepels pindakaas
- 1 banaan in plakjes
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 2 theelepeltjes Suiker
- Snufje Kaneel
- Wat boter om in te bakken
Doen:
- Doe de melk en de eieren in een ruime kom en meng dit met een garde goed door elkaar.
- Snij de beschuitbollen overdwars doormidden.
- Besmeer allebei de onderkantjes met pindakaas en verdeel hierover de plakjes banaan en leg de bovenkantjes er weer op.
- Haal de beschuitbollen door het melk/ei mengsel, laat de Beschuitbollen het goed opnemen.
- Smelt wat boter in een koekenpan en bak de Beschuitbol wentelteefjes op matig vuur aan beide kanten bruin.
- Leg ze op een bord, strooi er wat kaneel en suiker over en smullen maar!