Granola met chocolade

Ontbijtjes zijn zo fijn! Ik kan serieus s’avonds in bed me al verheugen op m’n ontbijt. Het liefst iets met kwark of yoghurt. En dan lekker met Home Made Granola en wat verse frambozen en of aardbeien. Love it!

Ik maak altijd zelf Granola. Je kunt er eindeloos mee variƫren, en is ontzettend makkelijk te maken.

Nodig:

  • 120 gram havervlokken (grove)
  • 120 gram gemengde, ongezouten noten
  • 2 flinke eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram melkchocolade
  • Bakpapier

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten een beetje grof en doe het samen met de havervlokken, zonnebloempitten, honing, olijfolie en kaneel in een kom.
  3. Roer het even goed door elkaar.
  4. Hak de chocolade ook in grove stukjes.
  5. Verdeel het havervlokken mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Verdeel de stukjes chocolade eroverheen.
  7. Bak 8 minuten, schep het even goed om, en bak weer 8 minuten.
  8. Laat de Granola helemaal afkoelen.

Tip: Bewaar de Granola in afgesloten pot, dan blijft het lekker knapperig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *