Caprese broodjes

Salade Caprese kennen we allemaal toch?! De combi van tomaat, mozzarella & basilicum. Een gouden trio als je het mij vraagt. En doet het dus ook super goed op een broodje. Makkelijk, snel klaar en ideaal voor een heerlijke lunch!

Nodig (2 personen):

  • 2 ciabatta afbakbroodjes
  • 3 á 4 Tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Verse basilicum
  • Balsamico
  • Kuipje knoflookboter
  • Grof gemalen peper en zeezout.

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ciabatta broodjes open en leg ze met de binnenzijde aan de boven kant op een bakplaat.
  3. Smeer ze in met de knoflookboter.
  4. Beleg de broodjes met plakjes mozzarella.
  5. Schuif ze even een minuut of 10-15 in de oven tot de mozzarella wat gesmolten is.
  6. Verdeel dan de plakjes tomaat over de mozzarella.
  7. Bestrooi met wat grof gemalen peper & zeezout.
  8. Besprenkel met balsamico.
  9. En verdeel er wat fijn gesneden basilicum overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *