Salade Caprese kennen we allemaal toch?! De combi van tomaat, mozzarella & basilicum. Een gouden trio als je het mij vraagt. En doet het dus ook super goed op een broodje. Makkelijk, snel klaar en ideaal voor een heerlijke lunch!
Nodig (2 personen):
- 2 ciabatta afbakbroodjes
- 3 á 4 Tomaten
- 2 bolletjes mozzarella
- Verse basilicum
- Balsamico
- Kuipje knoflookboter
- Grof gemalen peper en zeezout.
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ciabatta broodjes open en leg ze met de binnenzijde aan de boven kant op een bakplaat.
- Smeer ze in met de knoflookboter.
- Beleg de broodjes met plakjes mozzarella.
- Schuif ze even een minuut of 10-15 in de oven tot de mozzarella wat gesmolten is.
- Verdeel dan de plakjes tomaat over de mozzarella.
- Bestrooi met wat grof gemalen peper & zeezout.
- Besprenkel met balsamico.
- En verdeel er wat fijn gesneden basilicum overheen.