Cake op zich is al lekker. Maar deze heeft net iets extra’s. Frisse, zoete smaak door de bosvruchten en een crunchy bite door de kruimels. Ik heb een doosje bevroren bosvruchten gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook verse vruchten of bijvoorbeeld Appel of Peer gebruiken of een ander fruitsoort die je lekker vind. Echt een lekkere smul cake!
Nodig cake:
- 170 gram suiker
- 200 gram zachte boter
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram bosvruchten ( mag uit de vriezer)
- Snufje zout
Crumble:
- 30 gram koude roomboter
- 60 gram bloem
- 60 gram suiker
Doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden ( hetelucht)
- Klopt met een mixer de boter samen met de suiker licht & romig.
- Mix dan 1 voor 1 de eieren erdoor totdat er een glad beslag ontstaat.
- Spatel nu het zelfrijzend bakmeel erdoor met een snufje zout.
- Bekleed de vorm met bakpapier en vet de randen iets in. Ik heb een rechthoekige vorm gebruikt, maar een gewone ronde standaard springvorm kan ook prima!
- Giet het beslag in de vorm en verdeel het fruit over de cake.
- Maak nu de crumble door alle ingrediƫnten met je vingertoppen te verkruimelen. Zorg dat je vingers niet te warm worden, want dan word de boter te zacht. De bedoeling is dat het echt kruimels worden.
- Verdeel de crumble over de cake met vruchten.
- Bak in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- De cake is klaar als je er met een sateprikker in prikt en hij er schoon uit komt.
Dat ziet er weer heerlijk uit!! Hebben van de week je kip gegeten die was zo erg lekker,maak ik zeker nog een keer!!