Pesto

Love it!!! In dit geval de groene. Het is een van mijn favoriete smeerseltjes. Ben je pesto uit een potje gewend? Dan is het met deze zelfgemaakte pesto alsof er een engeltje op je tong piest! Heel erg lekker en ook makkelijk in te vriezen (zie wistje datje https://loontjekookt.nl/?p=209) Gebruik pesto als smeerseltje of dipper of bijvoorbeeld door de pasta!

Nodig:

  • 200 gram basilicum. Dat zijn ongeveer alle blaadjes van een basilicumplantje.
  • Olijfolie extra vierge
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram (vers) geraspte parmezaanse kaas. Ik gebruik altijd grana pardano.
  • Zout & peper

Doen:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze lichtbruin kleuren.
  2. Was de basilicum en haal de blaadjes van de steeltjes, en dep ze goed droog.
  3. Pel de knoflook en hak in grove stukjes.
  4. Pak de keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en de parmezaanse kaas tot een gladde massa.
  5. Schenk vervolgens beetje bij beetje wat olijfolie erbij tot de juiste dikte onstaat.
  6. Breng op smaak met zout & peper.

Tip:

  • De pesto kun je ongeveer een dag of 3-4 bewaren afgedekt in de koelkast.
  • Heb je geen keuken machine of hakmolen, gebruik dan een vijzel. Duurt iets langer, maar kan prima!
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *