Oooeeh! Wie zoet is krijgt lekkers! Nou, en lekker is dit hoor! Niet te doen! Je blijft er van eten, zo lekker. We zijn weer een weekje dichterbij het Sinterklaasfeest. Morgen is hij weer in het land. Dus deel ik weer een leuk Sinterklaas receptje. Super makkelijk en leuk om met de kids samen te maken!
Nodig:
- 350 gram melk of pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 150 gram (kleine) kruidnootjes of grotere in stukjes gesneden
Doen:
- Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Ongeveer 20×20 cm
- Doe de gecondenseerde melk met de chocolade in een steelpannetje.
- Verwarm dit alles op laag-middel vuur. Tot de chocolade is gesmolten.
- Roer alles tot een lobbige dikke fudge.
- Let op: de fudge mag niet koken, dan kan de chocolade verbranden.
- Houd een kwart van de kruidnoten appart zodat je die straks bovenop kunt doen.
- Roer de rest van de kruidnootjes door de fudge.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en stort de fudge hier in. Druk goed aan en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel de appart gehouden kruidnootjes er overheen, en druk ze een beetje aan.
- Zet nu de fudge minimaal 4 uurtjes in de koelkast tot hij helemaal hard geworden is.
- Daarna kun je de fudge in stukjes snijden.
- En dan Smullen maar!!!!