Stoofpotje (uit de slowcooker)

Ik heb dus nog niet zo heel lang een slowcooker. En jeetje! Daar ben ik met toch een partij happy mee! Echt ideaal! Nauwelijks of een klein beetje voorbereiding, hup in de slowcooker en een aantal uurtjes later een heerlijk gerechtje. BijvoorbeeldStoofschotel, pulled chicken, draadjesvlees, echt vanalles. Ik vond het eerst een beetje spannend om hem aan te zetten terwijl ik naar mijn werk ben. Maar ik heb het nu een aantal keer getest en echt, het kan prima! Dus ik ben helemaal fan!

Ik zal ook zeker vaker wat slowcooker receptjes delen. Dit is echt een hele leuke tip voor een Sinterklaas of Kerst cadeautje.

Nodig:

  • 750 gram sucadelappen in stukjes gesneden.
  • 2 eetlepels bloem
  • Bakje champignons, 250 gram
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 100 ml runderboullion
  • Klein blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 laurierbladeren
  • Vers gemalen peper
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4 eetlepels diepvries doperwten
  • Vers gehakte peterselie

Doen:

  1. Bestrooi het vlees met wat peper en wentel de stukjes vlees door de bloem zodat het bedekt is. En laat het even op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook, snij de wortel in blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Laat wat olie heet worden in een pan en bak de stukjes vlees even aan. Hoeft niet helemaal gaar te zijn. Zomaar even dichtschroeien en vervolgens in de slowcooker scheppen.
  4. In dezelfde pan nog een beetje olie verhitten en fruit hierin de uisnippers, knoflook en de wortel. Als de ui glazig is, mogen de champignons erbij.
  5. Bak deze even kort mee en schep ook dit mengsel in de slowcooker.
  6. Bak nu in dezelfde pan (lekker makkelijk) de tomaten puree even aan.
  7. Daarna voeg je de tomatenblokjes, rode wijn, runderboullion, sojasaus, worchestersaus, lepeltje honing en de laurierbladeren toe.
    De wijn zal nu een beetje overheersen, maar dat komt echt helemaal goed.
    Breng dit mengsel kort aan de kook en giet ook dit in de slowcooker.
    Schep alles door elkaar, deksel op de pan en zet de slowcooker zo’n 7 tot 8 uur op stand Low.
    Als de kooktijd verstreken is mogen de doperwten erbij en strooi er wat verse fijn gesneden peterselie overheen.
    Heerlijk met wat rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *