Kruidnoten (Kidsproof)

In het rijtje van alle Sinterklaas versnaperingen mogen de kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Witte chocolade, truffel, melk chocolade, kokos, Salted caramel, pure chocolade! Ze zijn er allemaal. Maar ik deel met jullie mijn receptje voor de gewone traditionele oud Hollandse kruidnoten!

Kruidnoten zijn super makkelijk om te maken en leuk om met de kids te doen. Ook kun je het deeg makkelijk invriezen. Haal ze lekker door de gesmolten chocolade voor eigengemaakte chocolade kruidnoten.

Nodig:

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 125 gram boter , op kamertemperatuur.
  • Snufje zout
  • 2 Ć” 3 eetlepels melk

Doen:

  1. Doe alle ingrediƫnten in een kom, behalve de melk.
    En kneed er een deeg van.
    Voeg beetje bij beetje wat melk toe en kneed er een mooi deegje van. Aan 2 eetlepels heb je meestal wel genoeg.
    Kneed het deeg niet te lang.
    Als je er een bal van kunt maken is hij klaar, pak hem in wat plasticfolie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een knikker, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
    Bak de kruidnoten ongeveer 15-20 minuten en laat ze goed afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *