Deze heerlijke Indiase Tikka Masala is echt een aanrader. Voor dit recept heb je bijna je halve kruidenrek nodig. Het heet niet voor niets Masala, wat gemengde specerijen betekent. Maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Want Oh, wat is dit lekker! Met een gekruide yoghurt marinade en een makkelijk en snel te maken saus, heb je dit zo op tafel. Heerlijk met gekookte rijst erbij of lekker dippen met wat naanbrood.
Nodig: 4 personen
Voor de kip + marinade:
- 4 kipfilets in stukjes gesneden
- 1 citroen, het sap
- 50 gram yoghurt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm verse gember heel fijn gesneden
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel Garam Masala
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout & peper
Voor de saus:
- 1 ui gesnipperd
- Rood pepertje heel fijn gesneden
- 1 cm verse gember fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Garam Masala
- Snufje chilipoeder
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 100 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1 blikje tomatenpuree
- Beetje verse koriander
Als garnering wat ongezouten cashewnoten eroverheen.
Doen:
- Meng de stukjes kip met alle ingrediƫnten voor de marinade en laat dit minimaal een 1 uur marineren in de koelkast.
- Bak na 1 uur de stukjes kip goudbruin en gaar.
- Maak intussen de saus alvast.
- Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember, knoflook en rood pepertje smet wat peper & zout.
- Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, garam masala toe en bak dit even een minuutje mee.
- Voeg dan de tomaten puree toe en bak dit even kort mee.
- Vervolgens voeg je 100 ml water, de gezeefde tomaten en de kokosroom toe.
- Laat het geheel zachtjes 10 minuten door pruttelen.
- Voeg de gebakken stukjes kip toe en fijngehakte koriander.
- Serveer met gekookte rijst of naanbrood en strooi er als optie wat ongezouten cashewnoten overheen.