Paddenstoelen risotto met parmezaan

Er zijn maar weinig dingen waar je me s’nachts voor wakker mag maken. Het liefst natuurlijk helemaal niet, Haha! Maar risotto vind ik wel echt heeeel erg lekker hoor. Een heerlijke smeuïge risotto met iets een bite. En dan met paddenstoelen en parmezaanse kaas. Oooeeh! Het water loopt met in de mond.

Risotto is niet moeilijk om te maken maar het vraagt wat geduld en aandacht. Maar dan heb je ook wat! En kun jij ook die perfecte risotto klaarmaken.

Nodig: 2 personen

  • 225 gram risotto rijst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 600 ml groenteboullion
  • 100 gram richtte
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram paddestoelen (mix van cantharellen, oesterzwammen en kastanje champignons.
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout & peper

Doen:

  1. Snipper de uitjes fijn en pers de knoflook.
  2. Fruit deze aan in een flinke scheut olijfolie in een pan die niet aanbakt.
  3. Voeg de rijst toe en schep deze even goed om zodat de rijst goed vermengt is met de olie.
  4. Begin na 2 minuten met het toevoegen van de boullion.
  5. Begin met een flinke scheut groenteboullion bij de rijst en roer goed.
  6. Zodra de boullion bijna geabsorbeerd is, voeg je weer een scheut toe.
  7. Voeg tussendoor ook een klein klontje boter toe.
  8. Blijf regelmatig roeren en vocht toevoegen.
  9. Wissel de boullion af met de wijn.
  10. Het duurt in totaal ongeveer een half uurtje voor de rijst gaar is.
  11. Als het goed is heb je precies genoeg aan de hoeveelheden vocht. Voeg anders wat extra boullion toe, maar wees voorzichtig met wijn anders word de smaak te sterk.
  12. Snijd intussen de paddenstoelen in stukjes.
  13. Als de rijst bijna gaar is, mag hij nog een beetje een bite hebben, en roer je de Ricotta door de risotto.
  14. Breng op smaak met peper & zout
  15. Voeg dan de paddenstoelen toe. Die hoef je alleen maar een beetje op te warmen.
  16. Voeg indien nodig nog wat vocht toe, maar let op; het moet geen natte bende worden, maar ook zeker niet te droog.
  17. Roer tot slot de Parmezaanse kaas erdoorheen.
  18. En Tadaaaa! Een heerlijke risotto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *