Kikkererwten kun je in allerlei gerechtjes verwerken. In een lekkere curry, een salade of je maakt er humus of falafel van. Maar wist je dat je er ook soort van gezonde knapperige borrel “zoutjes” van kunt maken? Heel makkelijk en simpel in de oven of airfryer! Elke oven of Airfryer is weer anders, de baktijd is een richtlijn, dus houd ze goed in de gaten. Om een lekkere knapperige snack te krijgen.
Je kunt er verschillende smaakjes mee maken. Deze keer heb ik paprikapoeder, grof zeezout, chilipoeder & knoflookpoeder gebruikt. Ik zal je onderaan de beschrijving een paar lekkere variatie tips geven!
Meteen de zelfde dag opeten is het beste, dan zijn ze lekker knapperig!
Nodig:
- Potje/blikje kikkererwten 350 g /uitlekgewicht 230 g
- 1 kleine eetlepel olijf olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- En een flinke snuf chilipoeder
- Grof zeezout
Doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. (Airfryer tussen 180 – 200 graden)
- Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog.
- Doe ze in een kom samen met de olie en de kruiden, en hussel goed door elkaar.
- Verspreid ze over de bakplaat.
- Bak ze in ongeveer 30-36 minuten lekker knapperig (Airfryer 15-18 minuten)
- Schep ze tijdens het bakken een keertje om.
Geniet van je gezonde snacky!
Hier wat lekkere variatie tips:
- Gebruik knoflook olie ipv olijfolie.
- Tijm, rozemarijn, zeezout, knoflookpoeder, grove peper
- Kerriepoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, peper & zout
En een zoete variant:
- 2 theelepels honing, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel kokosolie.
Varieer er lekker op los!!