Pumpkin pie

Het is op en top herfst vandaag! Pompoen taart pas hier perfect bij. Ik had daar eerst m’n bedenkingen bij als ik eerlijk ben. Pompoensoep, pompoenfriet, pompoen in een hartige taart, noem maar op. Maar in een zoete vorm was ik totaal verrast! Zo lekker die zacht zoete pompoen smaak met een vleugje kaneel/ speculaas en een lekkere brosse zanddeegbodem. Echt heerlijk! Probeer het eens zelf!

Nodig: Voor de deegbodem

  • 250 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter in blokjes
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 los geklopt ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 pompoen van ongeveer 1 kilo (iets meer of minder is niet erg)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (379 gram)
    1 eetlepel koek-speculaaskruiden
    80 gram witte basterdsuiker
    3 eieren

Verder heb je nodig:

  • Een vlaaivorm met uitneembare bodem
  • Deegroller
  • Staafmixer
  • Vershoudfolie

Doen:

  1. Doe alle ingredienten voor de bodem (behalve het ei) in een kom en kneed met je handen totdat het mengsel op een korrelig deeg lijkt.
  2. Voeg het ei toe en kneed het tot een compacte deeg bal. Kneed niet langer dan nodig is. 
  3. Doe de deegbal in vershoudfolie en druk het iets plat, en leg ongeveer 45 minuutjes in de koelkast.
  4. Was de pompoen en snijd de wat lelijke plekken, als ze erop zitten, eraf. Schillen is niet nodig.
  5. Snijd de pompoen in grote stukken en verwijder de pitten en draden met een lepel.
  6. Snijd de pompoen in stukken en doe ze in een kookpan samen met de koek/speculaaskruiden, basterdsuiker en gecondenseerde melk.
  7. Vul het lege blikje van de gecondenseerde melk met water en voeg dit toe aan de pompoen.
  8. Breng dit aan de kook en zet het vuur zachter. En kook dit 10 minuutjes, totdat de pompoen zacht is.
  9. Pureer met een staafmixer tot het een glad mengsel.
  10. Giet het pompoenmengsel in een kom, dek af met vershoudfolie zodat er geen velletje op komt, en laat afkoelen.
  11. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in met bakspray of boter.
  12. Strooi wat bloem op het aanrecht. En rol het deeg uit tot een lap.
  13. Til de deeglap in de vorm en druk alles stevig aan en verwijder overtollig deeg aan de bovenkant.
  14. Klop de eieren door het afgekoelde pompoenmengsel en schenk dit over de bodem.
  15. Bak de pompoentaart ongeveer 75 minuten in het midden van de oven, tot de randen lichtbruin kleuren en de vulling stevig is.
  16. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  17. Hij is het lekkerst lauwwarm met een klodder lobbige slagroom.
  18. Yum!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *