Gangmakers

Over een lekkere koek bij de koffie gesproken. Gangmakers! Een leuk idee voor een lekker bakprojectje dit weekend. Tussen de roze koeken, stroopwafels en de mergpijpjes zijn gangmakers toch wel echt een favorietje onder de koek oldtimers hoor! De combie van cake met harder wener deeg, chocolade en een laagje jam er tussen. YUM! En hoe leuk om deze een keertje zelf te maken.

Nodig:

Voor harder Wener deeg:

  • 110 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 1 eigeel
  • 60 gram kristalsuiker
  • snufje zout

Voor cakebeslag:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 40 ml melk
  • snufje zout
  • 135 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder

Voor de vulling:

  • Aardbeien jam (mag natuurlijk ook een ander smaakje zijn)

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade (of melk)

Verder nodig: muffinvorm

Doen:

  1. Breek een ei en scheid het eiwit van het eigeel en houd het apart.
  2. Doe de roomboter, suiker, zout, eigeel en bloem in een kom. Kneed dit tot een deegje.
  3. Neem stukjes deeg van 25 gram er draai er een bolletje van en druk iets plat.
  4. Vet de muffinvorm in met wat bakspray of boter.
  5. Leg in elk vormpje een deegje en druk iets aan met bijvoorbeeld de onderzijde van een glas.
  6. Schep een lepeltje jam van ongeveer 7 gram in het midden van elk deegje.
  7. Dan nu het cake beslag.
  8. Breek de eieren boven een kom. Voeg de eiwit, suiker en zout toe.
  9. Mix dit met de mixer een minuutje.
  10. Voeg nu de zonnebloemolie en de melk toe en mix dit even door elkaar.
  11. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix dit ook even mee tot een glad beslag.
  12. Giet het cakebeslag in de vormpjes bovenop de deegjes met jam, iets onder de rand.
  13. Zet de muffinvorm in een voorverwarmde oven op 160 graden. Zet ze een stukje lager dan het midden, dan kan het harder wener deeg goed garen.
  14. Bak ze ongeveer in 20 minuutjes goudbruin.
  15. Laat ze volledig afkoelen.
  16. Voor de topping smelt je de chocolade au bain marie.
  17. Dip nu 1 voor 1 de bovenkant van de gangmakers in de chocolade en zet ze 45 -60 minuten op een koele plek totdat de chocolade hard is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *