Kip saté stokjes

Altijd lekker! Een sateetje. Bij de nasi, bami of BBq. Lepeltje pindasaus erbij, Top! ( https://loontjekookt.nl/?p=1563 ) Een lekker sateetje begint bij een goede marinade! En echt serieus, daar zijn er wel tallozen van. Iedereen heeft zo zijn eigen maniertjes en receptjes. En ik deel vandaag die van mij. Laat het vlees het liefst minimaal 2 uurtjes marineren. Maar het lekkerste is toch wel om het een nachtje in de koelkast te laten staan zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

Nodig:

  • 1 kilo kipfilet/ varkenshaas
  • 3 tenen knoflook geperst.
  • 1 flinke theelepel gemberpoeder
  • 1 flinke theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels zonnebloembolie

Sateprikkers

Doen:

  1. Laat de sateprikkers wellen in wat water zodat de stokjes niet verbranden bij het bakken.
  2. Snijd de kipfilet in vlokjes
  3. Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar.
  4. Roer de kipblokjes erdoor.
  5. En laat minimaal 2 uur ( het liefst een nachtje) marineren.
  6. Rijg vervolgens de stukjes kipfilet aan de saté stokjes.
  7. En bak ze gaar op de Bbq of Grillpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *