Satesaus

Tuurlijk! Kant en klare satesaus is super makkelijk. Eventjes opwarmen of verdunnen met melk of water en Walla! satesaus. Maar zelf maken is ook super snel gedaan en eigenlijk stiekem veel lekkerder. Met maar enkelen ingrediënten heb je in 5 minuutjes een heerlijke satesaus.

Nodig:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel sambal ( naar smaak , hoe meer hoe pittiger)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Klein teentje knoflook
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 250 ml kokosmelk

Doen:

  1. Doe de sojasaus, bruine basterdsuiker en kokosmelk in een pannetje. Verwarm dit tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe en roer dit glad.
  3. Voeg nu de geperste knoflook toe.
  4. Blijf roeren zodat het niet aankoekt.
  5. Voeg nu de sambal toe en proef even hoe pittig je hem wilt hebben.
  6. Verwarm nog even door en laat de saus wat indikken.
  7. Vind je de saus nog iets te dik voeg dan nog een beetje kokosmelk toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *