Quiche Bolognese

Met hartige taartjes en quiches kun je echt eindeloos varieren. En wat zo fijn is, is dat je ze ideaal kunt voor bereiden. Voor een door de weekse makkelijke snelle maaltijd met een lekkere salade erbij, of op een verjaardag of etentje voor grotere gezelschappen. Gewoon afbakken en later wanneer nodig eventjes 15-20 minuutjes opwarmen op 180 graden met wat aluminumfolie erover. Zo dus ook deze heerlijke Bolognese Quiche!

Nodig:

  • quichevorm (liefst met losse bodem)
  • Ongeveer 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepeltje chillivlokken
  • 50 ml melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • peper & zout
  • olijfolie
  • eventueel wat verse basilicum voor garnering

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de vorm in met at boter of olijfolie en bekleed hem met het hartige taartdeeg.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de uisnippers en voeg de geperste knoflook en tomatenpuree toe.
  4. Voeg dan het gehakt toe en de paprikapoeder, oregano, chillivlokken en wat zout, en bak dit in enkele minuutjes rul tot het vocht verdampt is.
  5. Klop in een kom de eieren, melk en de bloem tot een glad beslag en voeg 100 gram van de geraspte kaas toe met wat peper & zout.
  6. Schep het gehaktmengsel in de beklede vorm en druk het iets aan.
  7. Giet vervolgens het eimengsel er overheen en verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
  8. Verdeel nu de plakjes tomaat erover.
  9. Bak hem 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat hem iets afkoelen en garneer eventueel met wat verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *