Kerstkoekjes met jam (kidsproof)

It’s beginning to look a lot like Christmas!!! Jaaaa! De kerst komt er weer aan! Kerstboom, lampjes, versiering en natuurlijk de nodige versnaperingen. Ik heb hier een lekker leuk receptje voor hele gezellige kerstkoekjes. Lekker en ook heel makkelijk om ze te maken. Erg leuk om samen met de kids te doen in de kerstvakantie.

Nodig: ongeveer 10 koekjes

  • 100 gram bloem
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram roomboter
  • Drupje citroensap
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Gladde jam (ik gebruikte de tube jam van Fred & Ed, die is helemaal glad)

Doen:

  1. Kneed alle ingrediënten (behalve de jam) tot een mooi deegje.
  2. Pak het in plastic folie en laat het minstens een half uurtje rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. En strooi wat bloem op je werkblad.
  6. Rol het deeg uit tot een dunne lap.
  7. Steek er allemaal gelijke rondjes uit. Dat kan met een stekertje maar ook bijvoorbeeld met een glas.
  8. Steek vervolgens de helft van de rondjes weer uit met een kerstvormpje. Bijvoorbeeld een kerstboompje, engeltje of sterretje.
  9. Leg de dichte rondjes vervolgens op het bakpapier op de bakplaat, en besmeer ze met een lepeltje jam, houd de randjes een beetje vrij anders loopt de jam eruit tijdens het bakken.
  10. Leg de rondjes met de uitgestoken vormpjes er bovenop en druk heel zachtjes iets de randjes aan.
  11. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar en laat ze dan vervolgens helemaal afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *