Pinda kip (uit de slowcooker)

Ik zeg echt de kado tip voor deze kerst! Een slowcooker! Wat een fijn apparaat zeg. Hoe fijn is het, als jij de deur uit bent, werken of wat dan ook, de slowcooker zijn werk doet. En je na een paar uurtjes thuis komt en er een heerlijk maaltijd klaar is. Echt super als je het mij vraagt!

Dit keer een slowcooker recept voor pinda kip. Malse pulled chicken in een heerlijke satesaus. Nomnomnom! Lekker met wat rijst en sperzieboontjes. Blijft er nog wat achter in de pan? Gewoon lekker invriezen.

Nodig:

  • 4 kipfilets
  • 6-8 eetlepels pindakaas (Calvé blijft toch de lekkerste)
  • 2-3 uien
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • Ongeveer 2 cm verse gember (geraspt of heel fijn gesneden)
  • 1 theelepeltje zout
  • Beetje peper

Doen:

  1. Snipper de uitjes en doe deze in de slowcooker samen met alle andere ingrediënten, behalve de kipfilets.
  2. Roer de ingrediënten een beetje door elkaar.
  3. Leg de kipfilets hier bovenop.
  4. Zet de slowcooker op de laagste stand (low) Ongeveer 4 uur. Dan valt de kip mals uit elkaar of trek iets uit elkaar met 2 vorken.
  5. Serveer er lekker rijst en sperzieboontjes bij en wat gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *