Witte chocolade ballen met Framboos

Yum!! Ik heb er weer eentje hoor! Naast de Bastogne truffel met witte chocolade ( https://loontjekookt.nl/?p=815 ) de gevulde speculaas truffel ( https://loontjekookt.nl/?p=1018 ) en de chocolade peanut cookie balls ( https://loontjekookt.nl/?p=1306 ) nu een lekkere frisse lente variant.
Witte chocolade met Framboos!
Super leuk om te maken en verslavend lekker!! Leuk voor bij een High tea of gewoon lekker tussendoor.

Nodig: 16-18 stuks

  • 250 & 300 gram witte chocolade
  • 20 gram slagroom
  • 75 gram verse frambozen
  • 10 gram honing
  • 15 gram roomboter
  • 100 gram geraspte kokos

Doen:

  1. Breek de 250 gram chocolade in stukjes in een schaal en smelt deze au bain marie op een pan met heet water.
  2. Breng in een ander pannetje de slagroom, honing en frambozen zachtjes aan de kook.
  3. Zodra het mengsel heet is, giet je beetje bij beetje het mengsel bij de gesmolten chocolade en blijf dit goed roeren tot het één geheel glad mengsel is.
  4. Voeg nu de boter erbij, en roer dit nogmaals heel goed tot een glad geheel.
  5. Laat het nu even afkoelen, je zult zien dat het geheel dan iets indikt.
  6. Je kunt er nu met de hand bolletjes van maken. Doe dit snel anders word het snel te zacht. Maar is het mengsel nog iets lobbig dan kun je het ook in een spuitzak doen en kleine rondjes spuiten.
  7. Zet de bolletjes even in de koelkast of even kort in de vriezer zodat ze goed afkoelen en stevig worden.
  8. Smelt nu de overige 300 gram chocolade au bain marie.
  9. Doop elk bolletje met behulp van een vorkje in de chocolade en laat even heel kort uitlekken.
  10. Rol vervolgens de bolletjes door de geraspte kokos tot ze helemaal bedekt zijn.
  11. Doe dit tot alle bolletjes gedaan zijn, en bewaar ze in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *