Ok, nog eentje dan. Als je denkt, het kan echt niet makkelijker? Nou, hou je dan vast! Want hoe simpel kan het zijn?! Deze chocolademousse’jes heb je echt super snel op tafel. Makkelijker kan ik het niet maken. Met maar 3 ingrediënten en wat geduld met het opstijven van de mousse’jes, heb je last minute een super lekker, gezellig kerstdiner toetje!
Nodig:
- 200 gram melk of pure chocolade
- 250 gram opgeklopte slagroom
- 1/2 theelepel vanillesuiker
Doen:
- Breek de chocolade in stukjes en laat ze au bain marie smelten door een vuurvaste schaal op een pan (net niet) kokend water te zetten.
- Meng ondertussen de vanillesuiker met de opgeklopte suiker.
- Voeg dan de gesmolten chocolade toe.
- Roer voorzichtig door elkaar, maar zorg dat het luchtig blijft.
- Doe de mousse in leuke glazen potjes of schaaltjes.
- Laat ze nu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.
- Garneer ze leuk met nog wat fijn gehakte chocolade.