Romige aardbeien mousse toetjes

Een toetje in een glaasje ziet er altijd zo gezellig uit vind ik. Deze wil ik jullie ook zeker niet onthouden. Deze mousse toetjes zijn in een handomdraai klaar. Makkelijk, snel zonder te koken of te bakken. Je kunt ze lekker al vooraf maken. Alleen een bolletje ijs erbij en een toefje slagroom en je hebt een heerlijk nagerechtje of gewoon omdat je er zin in hebt natuurlijk!!

Nodig: 4 personen

  • 80 gram roomboter spritsjes
  • 100 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 80 gram aardbeien
  • 25 gram poedersuiker
  • Paar aardbeien als garnering en eventueel een paar blaadjes munt

Doen:

  1. Verkruimel eerst de koekjes fijn, dat gaat het makkelijkst in een keukenmachine of hakmolen.
  2. Verdeel de kruimels over de glaasjes als een egaal laagje, niet te hard aan drukken.
  3. Klop met een handmixer de slagroom samen met de suiker stijf.
  4. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
  5. Pureer ze met behulp van een staafmixer of hakmolen tot puree.
  6. De gepureerde aardbeien mogen bij de geklopte slagroom, en voeg ook de mascarpone toe.
  7. Mix dit met de handmixer tot een egaal licht roze mengsel.
  8. Verdeel het mengsel over de glaasjes.
  9. Zet ze in de koelkast om wat op te stijven, minimaal 1 uurtje.
  10. Snij wat verse aardbeien in kleine stukjes en decoreer de mousse’jes hier mee, en leg er eventueel een klein blad munt op om het helemaal af te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *