Wafels

Yeah! Weekend! En wil je nu eens iemand (of natuurlijk jezelf) eens flink verwennen met een heel lekker ontbijtje, dan moet je zeker deze wafels bakken! Het is super makkelijk, snel klaar en om te smullen. Heerlijk met wat poedersuiker, vers fruit of/en wat slagroom. Wel heb je een wafelijzer nodig om deze lekkertjes te bakken.

Nodig:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder

Doen:

  1. Klop in een kom de boter met de suiker en zout schuimig.
  2. Roer vervolgens 1 voor 1 de eieren er doorheen.
  3. Roer de bloem en bakpoeder door elkaar en zeef dit boven het ei-mengsel en spatel er voorzichtig door heen.
  4. Laat dit deeg nu een uurtje rusten.
  5. Laat het wafelijzer warm worden, vet een beetje in met wat boter.
  6. Schep nu een laagje deeg erin. Sluit het ijzer en bak ze goudbruin.
  7. Maak ze af met eventueel wat poedersuiker, vers fruit en/of slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *