Jullie hebben wellicht gemerkt dat ik wel een crush heb op truffels. Ze zijn zo ontzettend lekker, makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren in smaakjes! Dus na de bastogne truffel met witte chocolade (https://loontjekookt.nl/?p=815) en de gevulde speculaas truffel (https://loontjekookt.nl/?p=1018) heb ik hier voor jullie de Chocolade pindakaas cookie balls! Verschrikkelijk lekker! Zeker voor pindakaas lovers als ik! En tuuuurlijk proberen we nog steeds onze goede gezonde voornemens vol te houden, maar hé! Je moet je zelf af en toe even kietelen toch?!
Nodig: 12-15 stuks
- 60 gram pindakaas
- 50 gram digestive chocolade koekjes
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zoute pinda’s
- 60 gram pure chocolade
- Paar pinda’s fijngehakt voor garnering
Doen:
- Verkruimel de koekjes helemaal fijn. Ik doe dat in een hakmolentje of keukenmachine.
- Hak de pinda’s een beetje fijn.
- Roer de pindakaas samen met de honing.
- Roer/kneed de koekjes en pinda’s door de pindakaas zodat het goed gemengd is.
- Kneed hier 12-15 balletjes van en leg ze op een velletje bakpapier, en zet ze even koud.
- Smelt de chocolade au bain marie of eventueel in de magnetron.
- Haal de pindakaas cookie balls door de chocolade en leg ze terug op het velletje bakpapier.
- Garneer met wat fijngehakte pinda’s.
- Laat de pindakaas cookie balls een half uurtje opstijven in de koelkast.
TIP: Bewaar de cookie balls in de koelkast. Ook kun je ze invriezen.