Oooh! Couscous vind ik zo lekker he! En wat helemaal ideaal is, is dat de kids er ook echt van smullen. Dus bij ons staat het regelmatig op het menu. Je kunt het op allerlei manieren eten. In salades , bij Tagine. Dit is een super makkelijk recept in een vegetarische variant met lekker veel groente. Wil je toch wat vlees? Voeg dan wat stukjes kipfilet toe. En eet er lekker wat naanbrood bij.
Nodig: 4 Personen
- 300 gram Couscous
- 400 gram Oosterse roerbakgroente
- 1 ui
- 150 gram Haricoverts
- 1 groente Boullion blokje
- 1 eetlepel Olijfolie
- 4 eetlepels Chilisaus
- 200 ml Kokosmelk
- 50 gram Cashewnoten
Doen:
- Bereid de Couscous volgens de gebruiksaanwijzing met de helft van het groente boullionblokje.
- Maak de haricoverts schoon door de steelaanzet er af te snijden. Het puntje mag er ook af maar hoeft niet. Kook deze even een minuutje of 8 voor in wat water en giet ze af.
- Snipper de ui fijn.
- Verwarm in een wokpan de olijfolie en fruit hierin het uitje ongeveer 2 minuutjes.
- Voeg nu de Oostere roerbakgroente toe. Bak dit omscheppend 2 minuten.
- Voeg nu de haricoverts toe en schep dit nog een minuutje om.
- Roer in een kommetje de kokosmelk en de chilisaus door elkaar.
- Giet dit over de groente en kruimel de andere helft van het groente boullion blokje er overheen.
- Roer dit even door elkaar en laat het even 5 minuten pruttelen.
- Eet dit lekker samen met de Couscous en/ of wat Naanbrood en strooi er wat ongezouten cashewnoten overheen.