Sinaasappel cake met lemoncurd

Het weer! Laten we het daar eens over hebben! Want jeetje mensen, wat is het heerlijk zeg. Wat is dit genieten! Hier word je toch helemaal vrolijk van?! Bij dit fijne lenteweer hoort natuurlijk iets lekkers. Iets fris, iets luchtigs. En heb voor jullie een recept voor een onwijs lekkere fluffy sinaasappel cake met Lemoncurd. Heerlijk voor bij de koffie dit weekend!

Nodig: Beslag

  • 185 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 125 ml Yoghurt
  • 145 ml zonnebloemolie
  • Sinaasappelsap van 1 sinaasappel
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 190 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder

Topping:

  • Lemoncurd
  • Kokosrasp

Doen:

  1. Klop de eieren,suiker, vanillesuiker, en zout ongeveer 4 minuten op hoge snelheid. Tot het mengsel een beetje schuimig worden lichtgeel van kleur.
  2. Voeg nu de zonnebloemolie en de yoghurt toe en mix dit er ook even door heen.
  3. Voeg nu de sinaasappelrasp en de sinaasappelsap toe en meng ook dit goed door elkaar.
  4. Als laatste voeg je het bloem toe en de bakpoeder en mix dit tot een glad beslag.
  5. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Gebruik bijvoorbeeld een vierkant bakblik. Dan kun je er leuke blokjes van snijden.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden. En bak de cake in 25 tot 30 minuten af.
  7. Besmeer de cake met een laagje lemoncurd. ( die word meteen opgenomen door de cake) en bestrooi met wat kokosrasp.
  8. Snijd de cake in bokjes en genieten maar!!

Tip: Je kunt op abrikozenjam gebruiken ipv lemoncurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *