Kabeljauw in witte wijnsaus

Mmmm! Heerlijk dit receptje! Gebakken kabeljauw in witte wijnsaus. Super simpel om te maken, en zooo lekker! Je kunt ook kiezen voor een ander wit visje, bijvoorbeeld tilapia of koolvis. Krieltjes en een salade erbij en het is gegarandeerd smullen!

Nodig: 4 personen

  • 4 moten kabeljauw (of ander witvisje)
  • 100 gram bloem
  • Verse Dille
  • Viskruiden
  • Peper & Zout
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 50 gram koude roomboter
  • Olijfolie
  • (Eventueel 1 citroen)

Doen:

  1. Dep de kabeljauw voorzichtig droog met een velletje keukenpapier.
  2. Bestrooi met wat viskruiden.
  3. Haal daarna de stukjes vis door de bloem en leg ze even appart.
  4. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de moten kabeljauw om en om op middelmatig vuur goudbruin en gaar. Ongeveer 3 minuutjes per kant.
  5. Doe intussen voor de witte wijnsaus de wijn en de slagroom in een steelpannetje.
  6. Laat dit ongeveer tot de helft inkoken. De saus word wat dikker doordat er wat vocht verdampt.
  7. Breng de saus op smaak met wat peper en eventueel zout en neem het pannetje van het vuur.
  8. Snijd de roomboter in stukjes en roer deze door saus tot ze helemaal gesmolten zijn.
  9. Schenk de saus over de vis en garneer met wat dille en eventueel een partje citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *