Salade met gebakken brie

Lekker een salade als avondeten, daar is niet iedereen dol op. Maar zeker nu met het lekkere weer vind ik het heerlijk om een goed gevulde salade te eten. Bijvoorbeeld deze salade met gebakken brie, appel en walnoten. Makkelijk te maken en snel klaar! En bovendien ook nog eens gezond! Win-Win!

Nodig: Salade voor 2 personen

  • Zakje gemengde sla (ik gebruikte de eikenbladmelange, 200 gram van AH)
  • 1 appel (een mooie rode schil)
  • Handje walnoten

Voor de gebakken brie:

  • Punt brie
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik gebruikte een stukje grana pardano)
  • 1 theelepel gedroogde Tijm
  • Peper & zout
  • Wat olie en boter om in te bakken.

Voor de honing-mosterd dressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 eetlepel halfvolle mayo
  • Peper & Zout

Doen:

  1. Snijd de brie in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Zet 3 soepborden (of iets dergelijks) klaar.
  3. Doe in het eerste bord de bloem.
  4. In het tweede bord kluts je het ei los samen met de Tijm, peper en zout.
  5. En in het derde bord het paneermeel met de Parmezaanse kaas.
  6. Haal de plakjes brie één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
  7. Zorg dat de plakjes helemaal rondom bedekt zijn met een paneerlaagje.
  8. leg de plakjes even op een bordje en zet deze een half uurtje in de koelkast.
  9. Intussen maak je de honing-mosterd dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
  10. Verhit wat boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  11. Leg de plakjes brie naast elkaar in de pan en bak deze een minuutje of 1 á 2.
  12. Draai ze heel voorzichtig om met een platte spatel die je er goed onder kunt schuiven. En bak de andere zijde ook 1 á 2 minuten.
  13. Snij intussen de appel in schijfjes en hak de walnoten grof.
  14. Maak de bordjes nu op met sla en de dressing.
  15. Leg de plakjes brie er bovenop.
  16. En maak hem af met de plakjes appel en walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *