Jaaaa! Het is weer weekend! En met dit receptje kun je je eens lekker trakteren op een extra lekkere lunch. Een broodje spicy kip! Maar wat je ook kunt doen is het broodje weg laten en serveren met rijst. Zo heb je een heerlijk maaltje voor het avondeten.
Nodig: 4 personen
- 4 afbakbroodjes (bijvoorbeeld Pistoletje, mini turksbroodjes of een tijgerbol)
- 4 kipfilets
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 6 eetlepels ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel lichte basterdsuiker
- 2 theelepels sambal oelek ( meer of minder, kijk hoe pittig je het lekker vind)
- 3 eetlepels water
- Olie
Doen:
- Bak de broodjes af zoals op de verpakking beschreven staat.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Halveer de ui en snijd de halve parten ook in reepjes.
- Pers de knoflook.
- Doe in een pannetje de ketjap, basterdsuiker en de sambal. Verwarm dit tot er een sausje ontstaat.
- Proef eventjes of je eventueel meer sambal toe wilt voegen om het pittiger te maken.
- Voeg 3 eetlepels water toe en roer tot het sausje een beetje in dikt.
- Verhit in een koekenpan wat olie.
- Fruit hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn.
- Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze mee tot ze helemaal gaar zijn.
- Dan bak je de paprikareepjes nog 5 minuutjes mee.
- Schep de saus bij de kip, roer het goed door elkaar.
- En beleg de broodjes met deze heerlijke spicy kip. Eetsmakelijk!