Beter bekend als Smashed Potatoes, dat klinkt misschien wel iets cooler haha! Maar ooooeh, wat zijn ze lekker. Aardappeltjes maar dan net even anders. Super simpel, hartstikke lekker en zien er ook nog eens verrukkelijk uit.
Nodig: 4 -5 personen
- 1 kilootje aardappelen, iets groter dan krieltjes
- 40 gram roomboter
- 4 takjes verse tijm
- 1 flinke (of 2 kleine) teentjes knoflook
- grof zeezout en gemalen peper
Doen:
- Was de aardappelen en kook ze 10 minuutjes in water met wat zout, giet ze af en laat ze even met de deksel op de pan droog stomen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter, rits de blaadjes van de takjes tijm en pers de knoflook, roer dit door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de krieltjes op de bakplaat en druk ze voorzichtig plat met een stampotstamper of vork. De aardappeltjes vallen dan iets uit elkaar, maar dat is niet erg.
- Bestrijk ze allemaal met de knoflook/tijm boter, gebruik hiervoor een kwarstje of lepeltje.
- Strooi er wat grof zeezout en gemalen peper over.
- En bak ze in 25-30 minuutjes krokant en bruin.