De gewone traditionele boterkoek is al heel lekker. Maar wat als je er een twist aan geeft met frisse stukjes appel en kaneel? Nou, dan krijg je dus dit! Super lekkere boterkoek met een extra lekker tintje, YUM!
Nodig:
- 225 gram roomboter
- 225 gram lichte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 appel
- snufje zout
Doen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe de boter, 1 ei, suiker, kaneel, snufje zout in een kom.
- Mix dit even met een mixer met deeghaken.
- Voeg de helft van de bloem toe en kneed dit verder met de hand. Voeg steeds beetje bij beetje de rest van de bloem toe en kneed dit tot een deegbal.
- Doe als laatste de appelstukjes erbij en kneed dit even kort mee. Niet te lang, want hoe langer je kneed hoe plakkiger het word.
- Vet een boterkoekvorm, brownievorm of springvorm (24cm) in.
- Druk het deeg in de vorm en strijk het glad met een lepel. Tip: maak de bolle kant van de lepel nat, dat maakt het makkelijker.
- Maak met een vork een ruitjes patroon.
- Bestrijk het deeg met een losgeklopt eitje.
- Bak de boterkoek in het midden van de oven in 25-30 minuten af.
- De boterkoek komt wat wiebelig uit de oven, en heeft wat uurtjes nodig om perfect op te stijven op een koele plek.