Zoete aardappel friet met dip

Wat dacht je van deze lekkere zoete aardappel frietjes uit de oven? De grootste uitdaging is om lekkere knapperige frietjes te krijgen. Mijn tip is: Gebruik zonnebloem olie (of kokos) Geen olijf olie, dat verbrand sneller. Zet de temperatuur wat hoger, ongeveer 225 graden en hussel er een eetlepel maizena door. Lekkere dipsaus erbij en smullen maar!

Nodig: 3 รก 4 personen

  • 400 gram zoete aardappel (of eventueel voorgesneden in een zak)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels zonnebloem olie (of kokosolie)
  • 1 eetlepel maizena
  • Grof zeezout
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels honing

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Was de zoete aardappels, laat de schil erom en dep ze goed droog.
  3. Snij er dunne frietjes van, niet te dik anders worden ze niet knapperig.
  4. Leg een vel bakpapier op een rooster. (Eventueel bakplaat)
  5. Doe de frietjes in een zak of kom. Doe daar de olie, paprikapoeder en maizena bij en hussel alles goed door elkaar.
  6. Verdeel de frietjes verspreid over de bakplaat. Het liefs echt uit elkaar voor een krokant eindresultaat.
  7. Maal er vervolgens wat grof gemalen zeezout over.
  8. Bak nu de frietjes ongeveer 20-30 minuten. Hou ze vanaf 20 minuten eventjes in de gaten. En schep ze tussendoor een keertje om.
  9. Terwijl de frietjes in de oven zitten maken we een lekkere dip. Doe 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels honing in een kommetje en roer dit door elkaar. Zet het dipsausje even koud.
  10. Serveer de frietjes samen met de honing-mosterd dip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *