Oeh la laaaa! Vandaag deel ik een heel lekker recept voor fudge met paaseitjes. Heerlijk voor bij de koffie of een paasbrunch. Want zondag is het al weer pasen! En weet je wat zo leuk is? je kunt het echt heel makkelijk maken, dus erg leuk om samen met de kids te doen. Maar pas op! Deze fudge is zo verslavend lekker dat je er van blijft eten!!
De fudge is zeker een week houdbaar in de koelkast.
Tip: In deze fudge gebruikte ik een gemengde zak met paaseitjes. Maar je kan er natuurlijk al jou lievelings lekkers op doen! Denk aan mini marshmallows, stukjes oreo’s koekjes, bastonge koekjes, stukjes caramel met wat zeezout!
Nodig:
- Blikje gecondenseerde melk
- 400 gram melkchocolade
- Half theelepeltje vanille extract
- Zakje gemengde chocolade paaseitjes
Verder heb je een ovenschaal of een brownie vorm nodig. En een velletje bakpapier.
Doen:
- Vet je ovenschaal of brownie vorm in met wat boter. En bekleed hem met het bakpapier.
- Dan verwijder je de papiertjes van de paaseitjes en zet ze eventjes appart.
- Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een ruime pan samen met het blikje gecondenseerde melk en vanille extract.
- Zet de pan op laag vuur en roer de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract goed door elkaar totdat de chocolade volledig gesmolten is.
- Giet nu het mengsel in de ovenschaal of brownie vorm en verdeel het geheel glad met een spatel.
- Nu kun je hem gaan versieren met paaseitjes. Je verdeeld en drukt ze één voor één in het chocolademengsel.
- Laat nu de fudge met de paaseitjes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- En nu kun je ze in blokjes snijden.
- Vrolijk Pasen!!