Roti

Roti is in Nederland het bekendste Surinaamse gerecht. Roti betekend eigenlijk plat brood. Soort pannenkoekje waar je stukjes afscheurd en daarmee lekker met je handen een mengsel eet van kip masala, sperziebonen, aardappel en een hard gekookt eitje erbij. Je zou eerst een bezoekje moeten brengen aan een toko. Want daar hebben ze wel echt de lekkerste roti platen (pannenkoeken) maar ze zijn ook te vinden in de grotere supermarkten (in het vriesvak) die zijn ook prima. Dit is een lekker snel recept voor dit heerlijke gerecht. Wellicht niet zo authentiek als het surinaamse orgineel, maar gegarandeerd smullen! Een ideale snelle maaltijd!

Nodig: 2 personen

  • 2 Kipfilets, instukjes gesneden, gemarineerd in 2 theelepels Masala kruiden en 1 eetlepel olie
  • 350 gram geschilde aardappel, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rood pepertje, heel fijn gesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn (Djintan)
  • 1 eetlepel Massala kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 kippenboullionblokje
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 el water
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • Pak roti platen (bijvoorbeeld AH vriesvak)

Doen:

  1. Verwarm de olie in een hapjespan.
  2. Fruit hierin eventjes de ui met de rode peper en knoflook glazig.
  3. Voeg dan de tomatenpuree, masala kruiden, komijn (Djinten) en het halve boullionblokje toe. En bak dit zachtjes 1 minuut.
  4. Voeg de aardappel, bonen en het water toe.
  5. Leg de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes stoven tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Bak in een ander pannetje de stukjes kip even kort aan, en voeg deze het laatste kwartiertje toe aan het aardappel/bonen mengsel.
  7. Kook intussen de eieren hard.
  8. Volg de instructies op de verpakking van de roti platen, vouw de roti pannenkoeken dubbel. Leg er 2 op elk bord.
  9. Schep er aardappel/bonen mengsel naast.
  10. Halveer de eieren en leg deze erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *