Turks brood pizza Hawaï

Ik heb al eerder turksbrood pizza’s met jullie gedeeld. Ze zijn gewoon ideaal als lunch of als lekkere hap bij de borrel van het weekend. En daarbij hartstikke makkelijk te maken en super lekker. Naast de tomaat/mozzarella variant ( ehttps://loontjekookt.nl/?p=966 ) en BBq chicken (https://loontjekookt.nl/?p=955), heb ik hier de Hawaï! Lekker fris met ananas!

Nodig:

Voor de saus

  • 1 blikje tomatenblokjes, 400 gram
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 1 teen knoflook
  • 1 fijn gesnipperd uitje
  • Peper & zout
  • Italiaanse kruiden

Voor de pizza en topping

  • 1 Turks brood
  • 8 plakken ham (bijvoorbeeld achterham)
  • Blikje ananas stukjes
  • 3 bollen mozzarella
  • 300 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels oregano

Doen:

  1. Verhit wat olie in een pan en fruit hier in de gesnippede ui.
  2. Als de ui glazig in mag de knoflook erbij.
  3. Voeg na een minuut ook de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
  4. Als de saus warm is kunnen de Italiaanse kruiden erbij.
  5. Laat eventjes door pruttelen.
  6. Snijd het Turks brood horizontaal doormidden.
  7. Smeer de twee helften in met de tomatensaus.
  8. Snijd de plakken ham in grove stukken en verdeel deze over de twee helften pizza.
  9. Verdeel vervolgens hier de ananas blokjes over.
  10. Dan de in plakjes gesneden mozzarella erover verdelen.
  11. Dan de geraspte kaas erover strooien en de oregano.
  12. Bak de Turks brood pizza’s 15 minuutjes af in de oven.
  13. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *