De temperatuur stijgt, de Bbq kan weer aan! Een salade is onmisbaar. Deze lekkere salade is fris en zorgt zo ook voor een lekkere dosis groente bij de Bbq. In deze Turkse aardappelsalade gebruik ik het kruid Sumak. Sumak zijn eigenlijk hele kleine rode besjes van de Sumakplant. Deze besjes worden gedroogd en vermalen tot grof poeder. Sumak geeft een fris-zure smaak aan je gerecht. ( Bijna als soort citroen).
Nodig:
- Paar aardappelen (stuk of 5, naar hoeveel je wilt)
- 1 rode ui
- Paar takjes peterselie
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel Sumak
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Versgemalen peper & grof zeezout
Doen:
- Schil en was de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten. Niet te ver, dan vallen ze uit elkaar.
- Laat ze even uitstomen en afkoelen. (Eventueel even in de koelkast)
- Snij intussen de rode ui door de helft en snij deze in fijne dunne halve ringen.
- Hak de peterselie fijn.
- Maak een sausje van de peterselie, komijn, sumak, peper, zout, citroensap en olijfolie. Roer dit goed door elkaar en laat even staan.
- Snij de aardappelen in grove blokjes en haal ze voorzichtig beetje 1 voor 1 door het sausje.
- Serveer ze in een mooie schaal en verdeel de rode ui er overheen.