Aardbeien Tiramisu (alcoholvrij)

Weinig tijd, maar toch snel een heel lekker zomers toetje op tafel toveren? Dan is dit het recept! Heerlijk voor bij de Bbq of eten met grotere groepen. Deze Aardbei tiramisu kun je makkelijk van te voren maken. In de koelkast zetten en geen omkijken meer naar. Ik hou d’r van! Toch zin in wat alcohol? Vervang de appelsap voor wat witte wijn.

Nodig:

  • 1 pak lange vingers
  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanille suiker
  • 300 ml appelsap
  • 250 gram mascarpone

Een grote schaal, bijvoorbeeld een rechthoekige.

Nodig:

  1. Doe de mascarpone, Griekse yoghurt, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker in een kom en meng dit door elkaar.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze en pureer 200 gram in een blender of hakmolentje.
  3. Meng dit vervolgens met de overgebleven 20 gram poedersuiker.
  4. Doe de appelsap in een lage schaal of diep bord en leg hierin de helft van de lange vingers zodat de koek de appelsap opneemt.
  5. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal waar je de tiramisu wilt serveren.
  6. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. En strijk dit glad met een spatel.
  7. Spreid dan een laagje gepureerde aardbeien saus er overheen.
  8. En leg vervolgens de andere helft van de lange vingers in de appelsap. En verdeel weer een laagje over de aardbeiensaus.
  9. Verdeel hierover de rest van het mascarpone mengsel. En strijk dit weer glad.
  10. Dek de schaal af met folie en laat hem 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer voor het serveren er nog wat verse aardbeien over en wat poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *