Tagliatelle Beef Stroganoff

Jaaaa! Ik heb er weer één hoor! Een eenpansgerecht. Ik hou er zo van. Ideaal voor de doordeweekse drukke dagen. Makkelijk te maken, snel klaar en ook nog eens super lekker. Let maar op! Die pan Beef stroganoff is in no-time leeg!

Nodig: 3 á 4 personen

  • 3 biefstukjes in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 bakje champignons (250 gram) door vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml runderboullion
  • 1 zak tagliatelle (500 gram)
  • 50 gram roomboter
  • Peper & Zout
  • 1 eetlepel maizena

Doen:

  1. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bestrooi de biefstuk plakjes met en peper en zout.
  3. Laat de roomboter smelten in een hapjespan en bak hierin de biefstuk op hoog vuur kort aan zodat de buitenkant bruint. De biefstuk mag van binnen nog rose zijn.
  4. Schep het vlees uit de pan op een bord en dek af met aluminiumfolie en zet even opzij.
  5. Fruit nu in dezelfde pan de ui snippers met de knoflook.
  6. Voeg dan de paprika reepjes, champignon plakjes, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak dit even enkele minuutjes mee.
  7. Blus het geheel af met de runderboullion en de slagroom, roer dit door elkaar en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  8. Doe in een klein kommetje de maizena samen met een flinke eetlepel water en maak hier een papje van.
  9. Giet dit bij de saus zodat het geheel wat meer bind.
  10. Roer het geheel even goed door elkaar en laat nog even enkele minuutjes stoven.
  11. Voeg nu als allerlaatste de biefstuk toe.
  12. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep er een flinke schep stroganoff op en voila, en heerlijk maaltje!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *