Jaaa! Ontbijten, dat is echt mijn favo maaltijd van de dag. Eventjes rustig wakker worden, bakkie thee en een goed ontbijt. Heerlijk! Een goede basis leggen voor de dag. Dus een beetje variatie in de ontbijtjes is welkom. Met taart ontbijten klinkt natuurlijk wel heel gezellig. Maar natuurlijk is dit wel een gezonde variant. Eerder deelde ik er een met griekse yoghurt en aardbeien ( https://loontjekookt.nl/?p=291 ) en eentje met kokos en cacao ( https://loontjekookt.nl/?p=727 ). En nu een lekkere zomerse variant met frisse mango, kwark en kokos.
Nodig: 2 tot 4 personen
- 80 gram bisquitjes
- 55 gram boter
- 250 gram magere kwark
- 1/2 mango
- 3 blaadjes gelatine
- paar druppeltjes zoetstof
- 3 eetlepels gemalen kokos
Een kleine springvorm met een diameter van 12 cm
Doen:
- Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
- Maal de bisquitjes heel fijn in een keukenmachine of hakmolentje.
- Laat de boter smelten in een klein pannetje, zodra het gesmolten is, neem je de pan van het vuur en roer de fijn gemalen bisquitjes erdoor heen tot de boter volledig opgenomen is.
- Schep dit bisquit-boter mengsel in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Gebruik hierbij de bolle kant van een lepel om het zachtjes aan te drukken en glad te strijken.
- Zet de vorm even in de koelkast.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
- Verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels water, knijp de gelatine uit en voeg toe. Roer tot de gelatine is opgenomen.
- Schep de kwark en druppeltjes zoetstof in een kom en voeg de opgeloste gelatine toe.
- Roer dit goed door elkaar.
- Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes en schep deze door het kwarkmengsel.
- Schep het geheel in de springvorm en verdeel de kokosrasp eroverheen.
- Laat het taartje vervolgens minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast.