Oke, Loontje kookt heel graag, maar ook ik heb heel soms zoooo geen zin om te koken. Zeker niet in deze hitte! Dus even zin in iets makkelijks. Dit heerlijke pita broodje met gekruid gehakt is dus super makkelijk te maken met maar weinig ingredienten. Zo heb je in een hand omdraai toch iets heel lekkers op tafel met deze temperaturen. Oja! Wat ik nog even wilde zeggen! Ik gebruik dus koriander in het recept. Nu is dat altijd een dingetje. Je bent namelijk team koriander of niet. Voor de mensen die koriander dus niet kunnen waarderen schijnt het zo te zijn dat het naar zeepsop smaakt in dat geval kun je de koriander beter maar lekker weg laten, haha!
Nodig: 4 personen
- 4 Grote pita broodjes
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook geperst
- 1 komkommer
- 2 eetlepels rode curry
- paar druppeltjes tabasco
- paar blaadjes koreander
- paar blaadjes munt
- 1 rode paparika
- Griekse yoghurt
- Zout & Peper
Doen:
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui met de geperste knoflook.
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
- Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de rode curry toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg dan naar smaak wat druppeltjes tabasco toe.
- Grill intussen de pita broodjes onder de grill, of stop ze heel even in de oven of broodrooster.
- Rasp de komkommer en meng samen met munt en koreander (of laat die weg) en peper & zout.
- Wanneer het gehakt gaar is vul je de pita’s met het gehakt, reepjes rode paprika en vervolgens het komkommer mengsel.
- Een flinke dot griekse yoghurt er op met wat grof gemalen peper.
- Eetsmakelijk!