Biryani is een heerlijk eenpansgerecht uit de Indiase keuken. Het is echt zo’n gerecht waarvan er duizend-en 1 recepten zijn. En ieder zijn eigen draai of twist aan gegeven heeft. Met kipfilet, kipdrumsticks, lamsvlees of vegetarisch. Deze Biryani maakte ik met kipfilet. Met die heerlijke Garam Masala kruiden. Makkelijke te maken, snel klaar en super lekker!
Nodig: 4 personen
- 350 gram gele rijst
- 2 uien
- 1 paprika rood
- 1 paprika geel
- 1 teentje knoflook
- 45 gram boter
- 1,5 eetlepel Vadouvan kruiden (Euroma)
- 6 tomaten
- 3 kipfilets
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel verse peterselie
- 2 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd (even in een klein koekenpannetje zachtjes roosteren)
Doen:
- Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat staan tot gebruik.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij deze in dunne reepjes.
- Halveer de uien en snij deze in ringen en pel de knoflook.
- Verhit 30 gram van de boter in een hapjespan. En fruit de ui ringen op middelhoog vuur ongeveer 3 minuutjes.
- Voeg vervolgens de paprika reepjes toe en pers de knoflook erbij uit en voeg 1 eetlepel Vandouvan toe.
- Bak dit ongeveer 5 minuutjes mee.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze bij het ui-knoflook mengsel. Deksel op de pan en laat 10 minuutjes stoven op laag vuur.
- Snijd intussen de kipfilets in stukjes en verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak hierin de stukjes kipfilet samen met de rest van de Vandouvan goudbruin en gaar. Schep regelmatig goed om.
- Voeg de rijst bij de ui-knoflook groente mengsel en schep goed door elkaar.
- Voeg ook de rozijnen en fijngehakte verse peterselie toe en schep dit door elkaar.
- Verdeel de stukjes kipfilet erover en bestrooi met de geroosterd amandelschaafsel.