Indiase curry broodjes

Bijna Weeeeekend!!! Heb je zin om even lekker in de keuken te rommelen om iets heerlijks voor de lunch of brunch te maken? Ga dan voor deze onwijs lekkere Indiase curry broodjes. Het vraagt wat tijd en geduld omdat het deeg tussendoor lekker moet rijzen. Maar dat is zeker de moeite waard. Daarbij zijn ze ook nog eens heel eenvoudig te maken. En is het gegarandeerd smullen!

Nodig: ongeveer 15 broodjes

Voor het deeg:

  • 280 ml melk op kamertemperatuur
  • 1 kilo bloem
  • 240 ml Turkse yoghurt
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 12 gram gist (iets meer dan 1 zakje)
  • 16 gram zout

Voor de vulling:

  • 750 gram kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Garam massala
  • 200 ml water
  • 1 kippenboullion blokje
  • Peper & Zout
  • 200 ml room
  • Maizena

Extra nodig:

  • 1 losgeklopt ei
  • Sesamzaadjes

Doen:

  1. We beginnen met de vulling.
  2. Snij de kipfilet in hele kleine stukjes
  3. Verwarm wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin zachtjes de knoflook een paar seconden en voeg de Garam massala toe en bak dit kort mee.
  4. Doe de kipfilet stukjes erbij en bak deze mee.
  5. Snij de paprika in hele kleine stukjes en doe deze er bij.
  6. Voeg er dan 200 ml water, een kippenboullion blokje en peper & zout aan toe.
  7. Laat dit met de deksel op de pan een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  8. Voeg nu de slagroom toe en laat dit een beetje inkoken.
  9. Bind het mengsel met wat maizena, door een papje te maken van een flinke eetlepel maizena en water, en voeg dit toe aan het kipmengsel en roer dit door tot er een stevige ‘saus’ ontstaat en laat het afkoelen.
  10. Nu gaan we verder met het deeg voor de broodjes.
  11. Doe 1 kilo bloem in een kom.
  12. Voeg daar 280 ml lauwwarme melk, 240 ml Griekse yoghurt, 240 ml zonnebloemolie, 12 gram gist en 15 gram zout aan toe.
  13. Kneed dit tot een soepel deeg.
  14. Vet een kom in met wat olie en leg hier in het deeg en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg nu een uurtje rijzen op een warme plek (20-30 graden, Lees de tips onder de bereidingswijze voor het rijzen van het deeg)
  15. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  16. Na een uurtje weeg je bolletjes deeg af van 100 gram. En laat deze weer even een kwartiertje rusten.
  17. Druk de bolletjes plat en leg 2 eetlepel kipvulling in het midden van het deeg.
  18. Vouw alle randen naar elkaar toe en plak ze aan elkaar, draai ietsje dicht.
  19. Leg ze met de naad aan de onderkant op de bakplaat (in twee keer verdelen)
  20. Dek ze weer af en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
  21. Bestrijk vervolgens de broodjes met een losgeklopt ei en verdeel er wat sesamzaadjes over.
  22. Bak ze nu mooi goudbruin in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Tips: Voor het rijzen van deeg heb je warmte nodig. Het lukt vaak niet je deeg te rijzen bij kamertemperatuur.

Tip 1: Als de zon buiten schijnt op je auto is achter de voorruit in het zonnetje de perfecte plek. (Al denken mijn buren waarschijnlijk soms dat ik een beetje koek koek ben, haha!)

Tip 2: Verwarm de oven voor op 50 graden, zet hem vervolgens uit en schuif de schaal met deeg in de oven. Werkt perfect! Let wel op dat je in dit geval een ovenvaste schaal gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *